Piwa W Japonii

PIWA JAPOŃSKIE – ŁYK HISTORII
Piwo pojawiło się w kraju Kwitnącej Wiśni na początku XVII wieku (w epoce Edo, gdy panował ród siogunów Tokugawa) za sprawą Duńczyków, którzy przybywali do Japonii na statkach. W XIX wieku na dwór cesarski przyjechali browarnicy z Niemiec, już wiecie czym to pachnie…;) Może się zdziwicie, ale piwo to najpopularniejszy obecnie alkohol w Japonii.

ŚWIAT PIWA W JAPONII
Zgodnie z japońskim systemem podatkowym wyróżniamy podział napojów słodowych na: piwo i happoshu. Te ostatnie mają niską zawartość słodu. Regulacje ściśle zakazują używania słowa „piwo” dla określania napojów zawierających mniej niż 67% słodu. Ale od jakichś dziesięciu lat warzy się także napoje, które nie podlegają ani jednej, ani drugiej kategorii (piwo/happoshu) i są warzone np. z soi. Nazywają je happousei lub likier. Warto je przetesować dla samego siebie. 🙂 Marki które rządzą na rynku to Asahi, Kirin, Sapporo i Suntory. Piwo sprzedawane jest właściwie wszędzie, są także automaty z piwami puszkowanymi, więc jest ono bardzo łatwo dostępne. Także żyć, nie umierać!

VOUCHER
BYŁO BLISKO!
INNYM RAZEM
VOUCHER
BYŁO BLISKO!
INNYM RAZEM
VOUCHER
BYŁO BLISKO!
INNYM RAZEM
VOUCHER
BYŁO BLISKO!
INNYM RAZEM
Zakręć kołem i wygraj nagrodę!

Wpisz swój adres e-mail i zakręć kołem. To Twoja szansa na wygranie niesamowitych rabatów!

Nasze zasady:

  • Jedna gra na jednego użytkownika
  • Regulamin akcji promocyjnej KLIK